Vlijmen
(073) 511 8524
middelhaai@live.nl

Klik op de letter en bekijk een pagina uit het Marie van de Middelhaai  gróòt Hàòrstéégs, Kùìjks en Vlèèmes woordeboek.

Marie van de Middelhaai

d’r gróòt

Hàòrstéégs, Kùìjks en Vlèèmes woordeboek

Ja, eindelijk is het zover! Van 12 juli tot en met 12 september 2021 ligt Marie van de Middelhaai d’r gróòt Hàòrstéégs, Kùìjks en Vlèèmes woordenboek in de bibliotheken van Vlijmen en Drunen ter inzage van maandag tot en met vrijdag van 12-17 uur en op zaterdagen  van 10-13 uur.

Op de zondagmiddagen van 14-17 uur ligt het ter inzage bij Marie van de Middelhaai thuis, Nassau Dwarsstraat 5, 5251 KJ VLIJMEN.

Marie haar woordenboek is niet een standaard dialectwoordenlijst maar een zeer uitgebreid cultuurhistorisch dialectwoordenboek dat een inkijk geeft in het aauwverwetse alledaagse Midden-Brabantse leven. Ieder woord is voorzien van woordsoort, verbuiging of vervoeging, vertaling en fonetische uitspraak; daarnaast bevat het naast 10.000 dialectwoorden smakelijke anekdotes, dialectzinnen, -gedichten en -liedjes en zwart-wit fotootjes van oude gebruiksvoorwerpen, markante personen en typisch oude tijdsbeelden uit Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen. Marie werkte er 6 jaar aan met medewerking van zo’n 30 plaatselijke informanten. Het boek bevat 1012 pagina’s!

De uitgave van het woordenboek is mede mogelijk gemaakt door Heemkundekring Onsenoort met een subsidie van Stichting SAM en een subsidie uit het boekenfonds van Brabants Heem.

  • Er is een 1-delige variant van 2.7 kg (dun papier en handgebonden kaft) voor € 79,95 en
  • Een 2-delige budgetvariant van 3 kg (stevig papier met slappe kaft, zoals een telefoonboek) voor € 39,95.

De 2-delige variant wordt geheel door de drukkerij verzorgd en zal begin oktober klaar zijn; de 1-delige variant vanaf december vanwege de tijd die het ambachtelijke inbinden vergt. U kunt eventueel Sinterklaas of Kerst als voorkeursdatum opgeven.

 

U kunt als volgt bestellen:

  • Bij de genoemde bibliotheken en bij Marie van de Middelhaai thuis via de bestellijst, waarop u uw adres en telefoongegevens invult en tevens het betreffende bedrag overmaakt naar bankrekeningnummer NL19 RABO 0136 5044 18 n.v. Heemkundekring Onsenoort
  • Via de webshop van Heemkundekring Onsenoort door betaling van het betreffende bedrag onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer

 

Woont u in Vlijmen, Haarsteeg of Nieuwkuijk dan zal Marie van de Middelhaai u het boek persoonlijk op ‘t fietske bezorgen; woont u in de rest van de gemeente Heusden dan zal Frank Velthuizen van Heemkundekring Onsenoort u het boek bezorgen; woont u buiten de gemeente Heusden, dan worden portokosten à € 7,25 (in Nederland) berekend tenzij u uw (betaalde) bestelling zelf afhaalt bij Marie van de Middelhaai,  Nassau Dwarsstraat 5, 5251 KJ VLIJMEN,

Houdoe, war.

 

Marie van de Middelhaai
middelhaai@live.nl, www.marievandemiddelhaai.nl, 073 – 5118524